Personvernerklæring

Frederik Bagger ApS («FB») er forpliktet til å beskytte ditt privatliv. Vi har utarbeidet denne personvernerklæringen for å beskrive vår praksis angående personopplysninger (som definert nedenfor) som vi innhenter fra brukere av nettstedet vårt på www.frederikbagger.com/www.frederikbagger.dk («SIDEN») og nettbaserte tjenester («TJENESTER»).

0. BEHANDLINGSANSVARLIG:

Fredrik Bagger ApS
Organisasjonsnummer: 36059567
Grønnegade 36
1107 København K
Danmark
E-post: Info-NO@frederikbagger.com



1. SPØRSMÅL, KONTAKT MED FB, RAPPORTERING AV BRUDD

Hvis du har spørsmål, bekymringer eller klager vedrørende vår personvernerklæring, vår datainnsamling eller behandling, eller du ønsker å rapportere eventuelle sikkerhetsbrudd til oss, kan du kontakte oss via siden «Kontakt oss» eller via Info-NO@frederikbagger.com. 

2. BRUKERSAMTYKKE

Ved å sende inn personopplysninger via nettstedet eller tjenestene våre, godtar du vilkårene i denne personvernerklæringen, og gir uttrykkelig samtykke til innhenting, bruk og utlevering av personopplysningene dine i samsvar med denne personvernerklæringen.


3. BRUKERE UNDER 13

Vi samler ikke med vilje inn personopplysninger fra besøkende som er under 13 år. Hvis et barn under 13 år sender personopplysninger til FB, og vi får vite at personopplysningene er opplysninger om et barn under 13 år vil vi forsøke å slette opplysningene så snart som mulig. Hvis du mener at vi kan ha personopplysninger om et barn under 13 år kan du kontakte oss på Info-NO@frederikbagger.com.


4. BRUKERE UTENFOR USA

Hvis du er en ikke-amerikansk bruker av nettstedet godtar du at personopplysningene dine kan bli behandlet for de formål som er identifisert i personvernerklæringen ved å besøke nettstedet og oppgi data til oss. I tillegg kan personopplysningene dine behandles i landet der de ble samlet inn og i andre land, inkludert USA, der lover om behandling av personopplysninger kan være mindre strenge enn lovene i ditt eget land. Ved å oppgi dine data samtykker du til slik behandling og overføring.


5. TYPER AV DATA VI SAMLER INN

«PERSONOPPLYSNINGER» betyr data som gjør det mulig for noen å identifisere eller kontakte deg, inkludert for eksempel navn, adresse, telefonnummer, e-postadresse, samt annen ikke-offentlig informasjon om deg som er knyttet eller koblet til noen av de foregående dataene. «ANONYME DATA» betyr data som ikke er knyttet til eller koblet til personopplysningene dine. Anonyme data gjør det ikke i seg selv mulig å identifisere enkeltpersoner. Vi samler inn personopplysninger og anonyme data som beskrevet nedenfor.


6. INFORMASJON DU OPPGIR OSS

Hvis du oppretter en konto ved å registrere deg direkte hos oss, vil vi be om navn, e-post og passord.
Når du bestiller varer, samler vi inn opplysninger som er nødvendig for å behandle bestillingen din, for eksempel opplysninger om forsendelse og fakturering, samt betalingsinformasjon.
Hvis du gir oss en tilbakemelding eller kontakter oss via e-post, vil vi samle inn navn og e-postadresse, samt alt annet innhold som er inkludert i e-posten, for å kunne sende deg et svar.
Når du legger ut innhold på tjenestene våre, for eksempel en anmeldelse, lagres informasjonen i oppslaget ditt på serverne våre, og andre brukere vil kunne se det sammen med fornavnet ditt og forbokstaven i etternavnet ditt. Informasjonen du oppgir vil være synlig for andre, inkludert anonyme besøkende på nettstedet.
Vi kan også samle inn personopplysninger på andre punkter på nettstedet vårt og tjenestene som gir informasjon om at personopplysninger samles inn.


7. INFORMASJON DU GIR TIL FACEBOOK, GOOGLE OG ANDRE SOSIALE NETTSTEDER

Tjenestene tillater brukere å registrere seg for en konto og logge inn via sosiale nettverkstjenester som Facebook og Google (kalt «SNS» – Social Networking Sites). Ved å registrere deg eller logge inn via en SNS, gir du tjenestene tilgang til opplysningene dine, og du samtykker i brukervilkårene og personvernerklæringen som SNS har for din bruk av slike tjenester. Vi kan motta informasjon fra en SNS for å gjøre det enklere for deg å opprette en konto hos oss. All informasjon som vi samler inn fra din SNS-konto, kan avhenge av personverninnstillingene du har hos den aktuelle SNS-en. Vennligst undersøk praksisen som SNS-en har når det gjelder personvern og behandling av data.


8. INFORMASJON SOM SAMLES INN FRA DEG OG ANDRE

Informasjon som samles inn gjennom våre servere. For å gjøre nettstedet vårt og tjenestene våre mer nyttige for deg, samler serverne våre (som en tredjepartstjenesteleverandør kan være vert for) inn opplysninger fra deg, inkludert nettlesertype, operativsystem, IP-adresse (et nummer som automatisk tilordnes datamaskinen din når du bruker nettet, som kan variere fra sesjon til sesjon), domenenavn og/eller et dato/tidsstempel for besøket ditt.

8.1 Loggfiler:

I likhet med de fleste nettsteder, samler vi inn visse opplysninger automatisk og lagrer dem i loggfiler. Denne informasjonen inkluderer IP-adresser, nettlesertype, Internett-leverandør («ISP»), henvisnings- /utgangssider, operativsystem, dato/tidsstempel og klikkstrøm-data. Vi bruker denne informasjonen til å analysere trender, administrere nettstedet, spore brukernes bevegelser på nettstedet, samle inn demografisk informasjon om brukerbasen vår som helhet, og skreddersy tjenestene våre til brukernes behov. For eksempel kan noe av informasjonen samles inn slik at når du besøker nettstedet eller tjenestene igjen, vil den gjenkjenne deg og opplysningene kan deretter brukes til å vise annonser og annen informasjon som passer til dine interesser. Med unntak av det som er nevnt i denne personvernerklæringen, knytter vi ikke disse automatisk innsamlede dataene til personopplysninger.

8.2 Informasjonskapsler:

I likhet med mange nettbaserte tjenester bruker vi informasjonskapsler for å samle inn informasjon. «INFORMASJONSKAPSLER» er små biter med informasjon som et nettsted sender til datamaskinens harddisk mens du ser på nettstedet. Vi kan bruke både øktinformasjonskapsler (som utløper når du lukker nettleseren) og vedvarende informasjonskapsler (som forblir på datamaskinen din til du sletter dem) for å gi deg en mer personlig og interaktiv opplevelse på nettstedet vårt. Denne typen informasjon samles inn for å gjøre nettstedet mer nyttig for deg og for å skreddersy opplevelsen hos oss slik at den dekker dine spesielle interesser og behov.

8.3 Pikselmerke:

I tillegg bruker vi «PIKSELMERKER» (også referert til som sporingsbilder og nettvarder). Pikselmerker er små grafiske bilder med en unik identifikator, som ligner på informasjonskapsler, som brukes til å spore brukernes bevegelser på nettet. I motsetning til informasjonskapsler, som lagres på brukerens harddisk, er pikselmerker usynlig innebygd i nettsidene. Pikselmerker gjør at vi kan sende e-postmeldinger i et format brukere kan lese, og de forteller oss om e-posten er åpnet for å sikre at vi bare sender meldinger som er av interesse for brukerne våre. Vi kan bruke denne informasjonen til å redusere eller eliminere meldinger som sendes til en bruker. Vi knytter ikke informasjonen som samles inn av pikselmerker, til brukernes personopplysninger. Ikke spor signaler. Vi svarer for øyeblikket ikke på «ikke spor»-signaler fra nettlesere.

8.4 Flash lsos:

Når vi legger ut videoer, kan tredjeparter bruke lokalt delte objekter, kjent som «FLASH-INFORMASJONSKAPSLER», til å lagre preferanser for volumkontroll eller for å tilpasse visse videofunksjoner. Flash-informasjonskapsler er forskjellige fra nettleserinformasjonskapsler på grunn av mengden og typen data og hvordan dataene lagres. Verktøy for administrasjon av informasjonskapsler fra nettleseren din vil ikke fjerne Flash-informasjonskapsler. Hvis du vil vite hvordan du administrerer innstillinger for personvern og lagring for Flash-informasjonskapsler, kan du klikke her: HTTP://WWW.MACROMEDIA.COM/SUPPORT/DOCUMENTATION/EN/FLASHPLAYER/HELP/SETTINGS_MANAGER07.HTML.

8.5 Analysetjenester:

Vi bruker tredjeparts analysetjenester («ANALYSETJENESTER») for å analysere hvordan brukere bruker nettstedet vårt. Informasjon som genereres av informasjonskapslene eller annen teknologi om din bruk av nettstedet vårt («ANALYSEINFORMASJON»), overføres til analysetjenestene. Analysetjenestene bruker analyseinformasjon til å samle rapporter om brukeraktivitet. Analysetjenestene kan også overføre analyseinformasjonen til tredjeparter der det er pålagt å gjøre dette etter loven, eller når slike tredjeparter behandler analyseinformasjon på deres vegne. Hver analysetjenestes mulighet til å bruke og dele analyseinformasjon, begrenses av disse analysetjenestenes vilkår og personvernerklæring. Ved å bruke nettstedet vårt samtykker du til behandling av data om deg av analysetjenester på den måten og for formålene som er angitt ovenfor. For en fullstendig liste over analysetjenester, vennligst kontakt oss på 
Info-NO@frederikbagger.com.


9. INFORMASJON SOM SAMLES INN FRA DEG OM ANDRE

Hvis du bestemmer deg for å invitere en tredjepart til å opprette en konto og/eller kjøpe varene våre, vil vi samle inn kontaktinformasjon om deg og tredjeparten for å sende en melding til tredjeparten og følge opp tredjeparten. Vi er avhengige av at du innhenter de samtykkene fra tredjepart som er pålagt ved lov, for at vi skal kunne samle inn slik informasjon og kontakte tredjeparten som beskrevet i forrige setning. Du eller tredjeparten kan kontakte oss på Info-NO@frederikbagger.com for å be om fjerning av denne informasjonen fra vår database.



10. INFORMASJON SAMLET INN FRA TREDJEPARTSSELSKAPER

Vi kan motta personlige og/eller anonyme data om deg fra visse tredjeparter, for eksempel demografisk informasjon fra Facebook-verktøy. Vi kan legge denne informasjonen til informasjonen vi allerede har samlet inn fra deg via nettstedet vårt for å forbedre tjenestene vi tilbyr.


11. BRUK AV PERSONOPPLYSNINGER

11.1 Generell bruk:


Generelt brukes personopplysninger du sender til oss, enten til å svare på dine forespørsler, eller for å hjelpe oss med å betjene deg bedre. Vi bruker personopplysningene dine til å:

– Forbedre opprettelsen av og sikre kontoen din på nettverket vårt
– Identifisere deg som en bruker i systemet vårt
– Tilby bedre administrasjon av nettstedet og tjenestene våre
– Levere tjenestene du ber om
– Forbedre kvaliteten på opplevelsen når du samhandler med nettstedet og tjenestene våre
– Sende deg en velkomstmelding for å bekrefte eierskapet av e-postadressen som ble oppgitt da kontoen din ble opprettet
– Sende deg administrative e-postvarsler, som ordrebekreftelser, oppdateringer av ordrestatus, sikkerhet, eller støtte- og vedlikeholdsråd
– Svare på dine henvendelser knyttet til ansettelsesmuligheter eller andre forespørsler
– Sende nyhetsbrev, spørreundersøkelser, tilbud og annet reklamemateriell relatert til våre tjenester og for andre av FBs markedsføringsformål
– Tillate deg å delta i interaktive funksjoner i tjenesten vår når du velger å gjøre det, og
– På andre måter som er angitt på nettstedet eller i tjenestene våre.

11.2 Opprettelse av anonyme data: 

Vi kan opprette anonyme dataregistreringer fra personopplysninger ved å ekskludere informasjon (for eksempel navnet ditt) som gjør dataene personlig identifiserbare for deg. Vi bruker disse anonyme dataene til å analysere forespørsler og bruksmønstre, slik at vi kan forbedre innholdet i tjenestene våre og forbedre navigasjonen på nettstedet. Vi forbeholder oss retten til å bruke anonyme data til ethvert formål og utlevere anonyme data til tredjeparter etter eget skjønn.

11.3 Utlevering av personopplysningene dine 

Vi utleverer personopplysningene dine som beskrevet nedenfor og andre steder i denne personvernerklæringen.
Når du legger inn kommentarer på nettstedet vårt, vil du bli identifisert med fornavnet og forbokstaven i etternavnet ditt. Vær oppmerksom på at alle personopplysninger du inkluderer på et offentlig område på nettstedet, vil være offentlig synlig. Når det vises offentlig, kan denne informasjonen samles inn og brukes av andre. Vi kan ikke kontrollere hvem som leser dine innlegg eller hva andre brukere kan gjøre med informasjonen du frivillig legger ut, så det er svært viktig at du ikke legger ut data, for eksempel privat kontaktinformasjon som du ikke ønsker å gjøre tilgjengelig for offentligheten i innleggene dine. Når du har lagt ut informasjon offentlig som du fortsatt kan redigere og slette på siden, vil du ikke kunne redigere eller slette slik informasjon som er oppfanget, samlet inn og lagret andre steder av andre (f.eks. søkemotorer).


11.4 Tredjepartsleverandører av tjenester 

Nettbutikken vår drives av Shopify. Du erkjenner og samtykker at din bruk av tjenesten kan innebære at dine personopplysninger overført til og lagret av Shopify i henhold til personvernerklæringen deres på https://www.shopify.com/legal/terms. Vi kan også dele personopplysningene dine med andre tredjepartstjenesteleverandører for å: levere tjenestene som vi tilbyr deg gjennom nettstedet vårt, for å utføre testing i forbindelse med kvalitetssikring, for å gjøre det lettere å opprette kontoer, for å yte teknisk støtte og/eller for å levere andre tjenester til FB.


11.5 Tilknyttede selskaper

Vi kan dele noen eller alle personopplysningene dine med morselskapet vårt, datterselskaper, fellesforetak eller andre selskaper under felles kontroll («tilknyttede selskaper»), i så fall vil vi kreve at de tilknyttede selskapene respekterer denne personvernerklæringen.


11.6 Omstrukturering i organisasjonen: 

Vi kan dele noen eller alle personopplysningene dine i forbindelse med eller under forhandling av en fusjon, finansiering, oppkjøp eller oppløsningstransaksjon eller handlinger som involverer salg, overføring, videresending eller utlevering av hele eller deler av vår virksomhet eller aktiva. I tilfelle av salg, konkurs eller beslagleggelse, kan personopplysninger også overføres som en forretningsressurs. Hvis et annet selskap kjøper vårt selskap, virksomhet eller aktiva, vil dette selskapet besitte personopplysningene som samles inn av oss, og selskapet vil påta seg rettighetene og forpliktelsene knyttet til personopplysningene dine som beskrevet i denne personvernerklæringen.


11.7 Sosiale nettverkstjenester: 

Våre tjenester gjør det mulig for deg å legge ut innhold på sosiale nettverkstjenester. Hvis du velger å gjøre dette, vil vi gi informasjon til slike sosiale nettverkstjenester i henhold til dine valg. Du erkjenner og samtykker i at du er eneansvarlig for din bruk av disse nettstedene, og at det er ditt ansvar å gå gjennom brukervilkårene og personvernerklæringen til tredjepartsleverandøren av slike sosiale nettverkstjenester. Vi vil ikke være ansvarlige for: (i) tilgjengeligheten eller nøyaktigheten til slike sosiale nettverkstjenester, (ii) innholdet, produktene eller tjenestene på eller tilgjengeligheten til slike sosiale nettverkstjenester, eller (iii) din bruk av slike sosiale nettverkstjenester.


11.8 Andre opplysninger:

Uavhengig av eventuelle valg du gjør angående personopplysningene dine (som beskrevet nedenfor), kan FB offentliggjøre personopplysninger hvis selskapet i god tro mener at utlevering er nødvendig (a) i forbindelse med rettslig etterforskning, (b) for å overholde relevante lover eller svare på stevninger eller ordre gitt til FB; (c) for å beskytte eller forsvare rettighetene eller eiendommen til FB eller brukere av nettstedet eller tjenestene, og/eller (d) for å undersøke eller bistå i brudd eller potensiell overtredelse av loven, denne personvernerklæringen eller brukervilkårene våre.


12. BEHANDLING AV BETALINGER FRA TREDJEPART 

For nettbetalinger og/eller ACH-utbetalinger (Automated Clearing House – elektronisk oppgjørssystem i USA), bruker vi betalingstjenestene til Adyen (https://www.adyen.com/) og Paypal (http://www.paypal.com). Vi verken behandler, registrerer eller vedlikeholder kredittkort- eller bankkontoinformasjonen din. For mer informasjon om hvordan betalinger håndteres eller for å forstå datasikkerhet og personvern om slik informasjon, kan du se https://www.adyen.com/policies-and-disclaimer/privacy-policy og https://www.paypal.com/us/webapps/mpp/ua/privacy-full.


13. TREDJEPARTS NETTSTEDER

Nettstedet vårt kan inneholde lenker til tredjeparts nettsteder. Når du klikker på en lenke til en annen nettside eller -sted, forlater du nettstedet vårt og går i stedet til et annet nettsted, og en annen enhet kan dermed samle inn personopplysninger eller anonyme data fra deg. Vi har ingen kontroll over, kan ikke gjennomgå og er ikke være ansvarlige for disse eksterne nettstedene eller deres innhold. Vær oppmerksom på at vilkårene i denne personvernerklæringen ikke gjelder for disse eksterne nettstedene eller innholdet, eller for noen innsamling av personopplysningene dine etter at du har klikket på lenker til slike eksterne nettsteder. Vi oppfordrer deg til å lese personvernerklæringen til hvert nettsted du besøker. Lenkene til tredjeparts nettsider eller -steder er der for å gjøre det lettvint for deg og betyr ikke at vi støtter slike tredjeparter, produkter, innhold eller nettsteder.

14. DINE VALG VEDRØRENDE INFORMASJON

Du har flere valg når det gjelder bruk av informasjon på tjenesten vår:

14.1 E-post

Vi vil med jevne mellomrom sende deg gratis nyhetsbrev og e-poster som direkte fremmer bruken av nettstedet eller tjenestene våre. Når du mottar nyhetsbrev eller reklamekommunikasjon fra oss, kan du angi en preferanse for å slutte å motta ytterligere kommunikasjon. Du vil få muligheten til å «melde deg ut» ved å følge instruksjonene for avmelding i e-posten du mottar, eller ved å kontakte oss direkte (se kontaktinformasjon ovenfor). Til tross for dine angitte e-postpreferanser, kan vi sende deg tjenesterelatert kommunikasjon, inkludert meldinger om eventuelle oppdateringer av brukervilkårene eller personvernerklæringen.

Hvis du på et tidspunkt bestemmer deg for at du ikke lenger ønsker å godta cookies fra tjenestene våre for noen av de formålene som er beskrevet ovenfor, kan du instruere nettleseren din ved å endre innstillingene slik at den slutter å godta informasjonskapsler eller aktivt ber deg om å godta cookies på nettstedene du besøker. Se nettleserens tekniske informasjon. Hvis du ikke godtar cookies, kan det hende at du ikke kan bruke alle delene av tjenesten eller all funksjonaliteten i tjenesten. Hvis du har spørsmål om hvordan du deaktiverer eller endrer cookies, kan du gi oss beskjed via kontaktinformasjonen ovenfor.


14.2 Deaktivering av SNS

Se personverninnstillingene til SNS for å finne ut hvordan du kan justere tillatelsene våre og administrere interaktiviteten mellom tjenestene og kontoen din på sosiale medier.


14.3 Endre eller slette personopplysningene dine 

Du kan endre alle personopplysningene dine ved å kontakte 
Info-NO@frederikbagger.com. Du kan be om at vi sletter personopplysningene dine, og vi vil treffe kommersielt rimelige tiltak for å respektere forespørselen din. Vær oppmerksom på at vi kan bli bedt om å beholde denne informasjonen og ikke slette den (eller beholde denne informasjonen i en viss tid, i så fall vil vi overholde din forespørsel om sletting etter at vi har oppfylt slike krav). Når vi sletter opplysninger vil det bli slettet fra den aktive databasen, men kan forbli i våre arkiver. Vi kan også oppbevare opplysningene dine ved mistanke om svindel eller lignende formål.

Du har følgende personvernrettigheter:
• Du kan be om tilgang, retting, oppdatering eller sletting av personopplysningene dine.
• Du kan motsette deg behandling av personopplysningene dine, be oss om å begrense behandlingen av personopplysningene eller be om portabilitet for personopplysningene.
• Hvis vi har samlet inn og behandler personalopplysningene dine med ditt samtykke, kan du når som helst trekke tilbake samtykket ditt. Hvis du trekker tilbake samtykket ditt, vil det ikke påvirke lovligheten av behandlingen vi har utført før tilbaketrekningen, og det vil heller ikke påvirke behandlingen av personopplysningene dine som er utført i henhold til andre lovlige behandlingsgrunnlag enn samtykke.
• Du har rett til å klage til Datatilsynet på innsamling og bruk av personopplysninger.

For å utøve noen av disse rettighetene, vennligst kontakt oss på 
Info-NO@frederikbagger.com. Vi vil svare på forespørselen din om å endre, korrigere eller slette informasjonen din innen en rimelig tidsramme og varsle deg om handlingen vi har utført.


15. Endringer i denne personvernerklæringen: 

Denne personvernerklæringen kan oppdateres fra tid til annen av hvilken som helst grunn. Vi vil varsle deg om eventuelle endringer i personvernerklæringen vår ved å legge ut den nye personvernerklæringen på nettstedet vårt, og vi vil endre datoen for «Sist oppdatert». Du bør lese denne personvernerklæringen regelmessig for å se om det er endringer. Personvernerklæring
Frederik Bagger ApS («FB») er forpliktet til å beskytte ditt privatliv. Vi har utarbeidet denne personvernerklæringen for å beskrive vår praksis angående personopplysninger (som definert nedenfor) som vi innhenter fra brukere av nettstedet vårt på www.frederikbagger.com/www.frederikbagger.dk («SIDEN») og nettbaserte tjenester («TJENESTER»).


Denne policy ble oppdatert den 13. september 2021.