Vår historie

Hvor det hele startet

Mer enn 30 års designhistorie der den nye generasjonen går sin egen vei.

 

Min visjon

Da jeg startet Frederik Bagger ønsket jeg å markere meg selv i designbransjen. Det var behov for et friskt pust av inspirasjon, noe som utfordret og ikke minst var annerledes, og som samtidig våget å utfordre den perfeksjonen som hersket. Det er fra disse grunnverdiene at Frederik Bagger-universet ble skapt.

 

I 2014 viste jeg 2 av mine første design på nettet. To uker etter hadde jeg mottatt over 300 forhåndsbestillinger. Dette ble begynnelsen på Frederik Bagger. Relativt kort tid etter deltok jeg på en messe og derfra begynte det å ta av for alvor. I februar 2015 ble de første produktene Crispy Highball og Crispy Lowball lansert i butikkene. I dag er de fortsatt noen av våre bestselgende produkter. De har en spesiell plass i hjertet mitt siden de var starten på hele Crispy-serien.

 

Ideen bak produktene mine har hele tiden vært at de skal brukes til hverdags og ikke bare ved spesielle og høytidelige anledninger. Derfor har vi brukt utallige timer på å lage produkter som er så holdbare som overhodet mulig. Det har resultert i at glassene kan vaskes i oppvaskmaskin, og du trenger heller ikke å bekymre deg for glasspest siden vi gir 10-års garanti mot det. I tillegg tåler glassene våre temperaturer fra -25 grader og helt opptil +180 grader.

 

 

TIMELINE

1972- ERIK BAGGER GULLSMED HOS GEORG JENSEN

Utdannet som gullsmed, og senere ansatt hos Georg Jensen, hvor faren min jobbet i 15 år.

1987 - ERIK BAGGER GÅR SELVSTENDIG

I 1987 blir faren min selvstendig.

MOMA

Siden slutten av 80-tallet har faren min levert design til både MoMas butikk og restauranter.

1988 - JEG BLIR FØDT

1990 - SOM FAR, SOM SØNN

Allerede fra jeg var rundt 2 år introduserer faren min meg for design, hvor jeg ofte sitter på fanget og tegner sammen med han.

1993 - GRAND CRU SERIEN

I 1993 begynner et dynamisk og vellykket designsamarbeid med Rosendahl, som starter med den ikoniske Grand Cru Serie, som på 90-tallet og begynnelsen av 00-tallet dominerer markedet og som i dag er å finne i de fleste danske hjem.

1998 - LOUISIANA – MUSEUM FOR MODERN ART

I 1998 blir min far kontaktet av museumsdirektør Knud W. Jensen. Oppdraget gjelder lamper som skal lages i forbindelse med kunstmuseet Louisianas 40-årsjubileum. Erik utvikler i samarbeid med DONG en sylinderformet gasslampe, som blir den nye belysningen i museumsparken. Det blir til i alt 18 lamper som skal pryde museumsparken.

2003 - GRUNNLEGGER

I 2003 er min far medgrunnlegger av selskapet – eb erik bagger A/S. Ambisjonene er store.

KØBENHAVNS OPERAHUS

I 2003 designer min far vinglasserien og diverse servise for restauranten i Københavns Opera, der inspirasjonen fra bølgene i kanalen tydelig kommer til uttrykk i designet.

2004 - DET KONGELIGE TEATER

I 2004 velger Det Kongelige Teater Erik Baggers vinglasserie og diverse servise til restauranten.

2005 - SKUESPILHUSET

I 2005 ble en rekke av min fars design som blant annet vinglass og servise valgt til Skuespilhuset.

2013 - DEN LILLE HAVFRUE

I 2013 designer min far et skilt i anledning av Den Lille Havfrues 100-årsdag. Den forteller historien om Den Lille Havfrue, Danmarks største turistattraksjon.

2014 - JEG GÅR EGNE VEIER

I 2014 velger jeg å gå mine egne veier etter en jordomreise. Under reisen får jeg ideen om å skape konseptet som ligger bak Frederik Bagger i dag.